Selecteer een pagina

Afgelopen week heb ik op mijn school een kostuumproject gehad.

Dit houdt in dat jij een personage uitkiest en het maakt niet uit waar de personage in voor komt (een film, serie, tijdschrift etc.). Daarna probeer jij het kostuum van die personage zo goed mogelijk na te maken of bij elkaar te zoeken. Op school hebben wij een kostuumhok en daar liggen al wat verschillende soorten kledingstukken. Ik heb het personage gekozen dat mij echt fantastisch leek om na te spelen en om in dat kostuum te mogen zitten.
Ik heb namelijk: ‘Gerrie’ gekozen. Deze personage is oorspronkelijk een typetje die Jandino Asporaat zelf heeft bedacht. Deze personage is erg grof in haar taalgebruik en praat ook plat Rotterdams. Zelf vond ik het nog best lastig om het Rotterdams accent na te  doen. Uiteindelijk heb ik een klein stukje geoefend met mijn taalgebruik en heb ik dat laten horen aan wat klasgenoten. Deze klasgenoten hebben dit gefilmd en opgestuurd naar de ‘eigenaar’ van deze personage, namelijk: Jandino.

Jandino heeft dit vervolgens bekeken en vond het zo’n leuke uitspraak en ik leek heel erg veel op hem, dat hij dit filmpje heeft geplaatst op Instagram. Hier was ik natuurlijk super blij mee, maar vooral ook trots, omdat ik heb geprobeerd een typetje na te doen van een bekende Nederlander en dat dit dan zo mag uitpakken, echt geweldig..!

Ben je benieuwd hoe het filmpje is geworden? check hier…